Loading...

Άνθη Πανσέ

2.50

Loading...

Περιγραφή

Τα άνθη πανσέ είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα βρώσιμα άνθη, χάρη στα υπέροχα χρώματά τους – βιολετί, μπλε, κίτρινο, λευκό – και το λεπτό, ήπια γλυκό τους άρωμα. Μετατρέπουν κάθε πιάτο σε έργο τέχνης, προσφέροντας παράλληλα διακριτική γεύση και διατροφική αξία.

Θρεπτική Αξία

Παρόλο που καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, τα άνθη πανσέ περιέχουν:

Αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες: Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών.

Βιταμίνη C: Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Βήτα-καροτίνη: Μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, απαραίτητη για υγιή όραση και ιστούς.

Αντιμικροβιακές και ήπιες αποτοξινωτικές ιδιότητες: Έχουν χρησιμοποιηθεί και παραδοσιακά για την υποστήριξη της πέψης και την αποβολή τοξινών.

Γαστρονομικές Προτάσεις

Τα άνθη πανσέ είναι εξαιρετικά ευέλικτα και δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα πιάτα:

1. Γαρνιτούρα σε σαλάτες & ορεκτικά

Τοποθετούνται ολόκληρα ή κομμένα σε σαλάτες εποχής, δίνοντας ένταση στο χρώμα και ραφιναρισμένη αισθητική.

2. Σε επιδόρπια & κέικ

Ιδανικά για διακόσμηση σε τούρτες, cupcakes, τάρτες ή panna cotta. Μπορούν να κρυσταλλωθούν με ζάχαρη για γλυκιά τραγανή υφή.

3. Σε παγάκια για κοκτέιλ ή αρωματισμένα νερά

Παγώνουν μαζί με νερό ή ανθρακούχο νερό για εικαστικό και γευστικό αποτέλεσμα σε ποτά.

4. Σε ανοιξιάτικα finger foods

Ταιριάζουν με καναπεδάκια, κατσικίσιο τυρί, κρέμα αβοκάντο ή χούμους, προσθέτοντας φρεσκάδα και χρώμα.

5. Σε ριζότο, carpaccio ή πιάτα υψηλής γαστρονομίας

Τοποθετούνται ως τελική πινελιά, ενισχύοντας την παρουσίαση και τη λεπτότητα του πιάτου.

Τα άνθη πανσέ δεν είναι απλώς όμορφα – είναι και μια φυσική, βρώσιμη προσθήκη που συνδυάζει χρώμα, ήπια γεύση και ευεργετικές ιδιότητες. Ένα λουλούδι που γεφυρώνει τη φύση με την υψηλή κουζίνα.

Σχετικά Προϊόντα